• 1 jaar na de eerste aanplant bij Hato

  jaarnadato18jaarnadato1jaarnadato17jaarnadato14jaarnadato13jaarnadato11jaarnadato10jaarnadato9jaarnadato8jaarnadato6

  Een jaar geleden zijn we gestart met de 1e aanplant van druivenplanten bij landhuis Hato. Na 1 jaar zijn we blij om te melden dat alles voorspoedig en naar wens verloopt.
  Inmiddels zijn er ongeveer 3000 planten aangeplant. De volgende rassen zijn geplant: Cabernet Sauvignon, Cabernet Blant, Cabernet Noir, Pinotin, Rondo, Dornfelder, Chenin Blanc, Tempranillo, Syrah, Colombard, Sauvignon Blanc. Het zijn allemaal rassen die goede resultaten hebben getoond in de tropen. We gaan hieruit een selectie maken van ongeveer 4 a 5 rassen.
  Tempranillo doet het hier buitengewoon goed. Maar ook de Syrah en Chenin Blanc zien er mooi uit. Waarschijnlijk zijn dit wel rassen waar we mee verder gaan. In oktober/november hopen we de 1e oogst te hebben waar we de 1e Curaçaose wijn van kunnen maken.

  De tropische wijnbouwadviseur heeft 5 weken geleden een bezoek gebracht aan onze wijngaard en hij was buitengewoon tevreden over wat hij hier zag. Op dit moment hebben we nog geen ziektes in de druiven gehad en we hopen dit natuurlijk te houden.

  Het landhuis met B&B en wijnterras is open vanaf 2 januari dit jaar en vanaf dit jaar zijn we ook gestart met het geven van rondleidingen en proeverijen. Steeds meer mensen weten ons te vinden voor een wijntje op het terras of een rondleiding met een vriendengroep of om een verjaardag te vieren.
  Wijnranken Hato 014TempranilloWijnranken Hato 014IMG_7389IMG_7817lunchjaarnadato26 jaarnadato27 jaarnadato28